View Single Post
Originally Posted by Smaguris View Post
Finally, a lot of media are mislabeling photos/videos at this point in a fight for clicks. For example the photos bellow have been spread as Bucha all over the media but records show that they're not taken in the same location. Not that it makes these killings any different, but it shows that a lot of misinformation is being spread about these events.

It's simply misinterpretation because Bucha for some reason stood out in international media, you are right. Many write only about Bucha, but even now the photos and reports are not only from Bucha. This is Stoyanka, and Motizhin, and every other occupied village of the Kiev region, Severshchyna, Slobozhanshchyna, Tavria and Donbass.
-----
Originally Posted by Bison View Post
Polacy też już nie jeden raz w historii przekonali się do czego zdolna jest rosyjska "armia", dlatego tak bardzo wam pomagamy.
Stary koń jestem ale jak na to patrzę to mi się łzy na oczy cisną.

Narazie przyjeliśmy z rodziną na 2 tygodnie znajomych z Ukrainy (jechali dalej do Wrocławia).
Wpłaciłem też trochę hajsu z kolejnej pensji głównie na zbiórki dla dzieci, bo to one w przyszłych latach będą odbudowywać wasze państwo.
Bije się z własnymi myślami bo z jednej strony mam konserwatywne podejście i nie chce zaostrzenia konfliktu (jakbyśmy się dołączyli to dla Polski to jest samobójstwo) a z drugiej strony ciężko się patrzy na waszą heroiczną ale jednak samotną walkę.

Trzymaj się tam.

(Sorry ze nie mam polskiej klawiatury obecnie)
Hej, najpierw dziekuje za pomoc twoja oraz Polski w calosci, tak naprawde nie oczekiwalem ze Polski urzad zajmie taka mocna i aktywna pozycje.
Wiersz jest doreczny, tragiczne zdarzenia w Katyniu sa naprawde bardzo podobne do tego, co rosyjskie mordercy robia na terenie tymczasowo okupowanych regionow Ukrainy.
Jestem pewien, ze wiekszosc polakow maja ta historyczna pamiec. Oczywiscie obserwowalem na FB w komentarzy pewnych debilow, ktorzy pierdzili cos "O JAKBYS POLACY TAK POMAGALI POLAKOM JAKO UKRAINCOM TERAZ" pod postami o zaproszeniu na zgromadzenia do pomocy uchodzcam z Ukrainy, ale rozumiem ze to jakies Grazyny i Janusze z blokow. Chcialbym powiedziec ze wszyscy ukraincy sa inteligentne a kulturalne, ale nie chcę kłamać.

Chicialbym tez troche powiedzic o zaostrzeniu konfliktu, chociaz pewnie to nie bedzie dla ciebie nowoscia. Nie jest to wielka tajemnica ze Putin ne mial planow zastopowac sie na Ukrainie, ewentualnie by poszedl dalej wojna na krainy baltyckie oraz na RP. Tak, naprzyklad, jeden z top propagandystow rosji Solowjow, ktory sie finansuje Kremlinem, powiedzial tak
„Jeśli myślisz, że zatrzymamy się na Ukrainie, zastanów się 300 razy. Przypomnę, że Ukraina jest tylko etapem pośrednim w zapewnieniu bezpieczeństwa strategicznego Federacji Rosyjskiej”

No i w calosci te tezy ktore oni transluja przez telewizje sa pojebane, ze trzeba jebnac po Polsce, zeby NATO przestrasilo sie. No, ale "nie strasz, nie strasz, bo sie zesrasz")
Tak co walczimy za wszystkich teraz przy pomocy sojuznicow. Przykro mi bylo czytac jak Biden nalozyl weto na transfer myśliwców sowieckich, które Polska zaproponowała przekazać w Ukrainę. Ale w chuj to.
Tak co myszlie ze lepiej pomoc nam zamknąć kwestię współczesnych nazistów w obliczu Rosji na naszym terytorium, niż później walczyć w Polsce, Litwie, Łotwie, Estonii, Niemczech itd.
Zamordujemy ich wszystkich.
Last edited by Hug; Apr 6, 2022 at 10:35 PM. Reason: <24 hour edit/bump
GLORY FOR UKRAINE