Było pare wycieków nagrań audio "żołnierzy" rosyjskich, i mówili otwarcie o napadaniu na domy i zabieraniu własności osób zmuszonych do ucieczki. Serce się kraja gdy się o tym słyszy, a co dopiero gdy mówią o innych swoich podłościach. Jesteśmy z wami i będziemy was wspierać jak tylko możemy. Szkoda że ludzie tego nie rozumieją, nie widzą skali wojny. Myślę że jedyna rzecz która by zmieniła postawę zwykłego polaczka to gdyby wojna nie kończyła się na granicy Ukraińskiej, ale przeszła już do Polski. Najbliższy atak na teren ukraiński od granicy Polskiej był zaledwie 20km od nas, wystarczy że ktoś się jebnie i zrzuci na nas, i już oficjalnie wejdziemy w teren wojny.
Piszę po Polsku bo wiem że kto chcę przeczytać, to nawet przetłumaczy, a osoby które nie wspierają naszej strony, to oni przecież będą jedynie wyśmiewać. Trzymaj się Hug, wierzę że nastanie dzień gdy będziemy mogli się skupić na odbudowie straconych domów, a nie gwarantowania tymczasowych domów w Polsce. Niezależnie od tego gdy ten dzień nastanie, będziemy robić co w naszej mocy by pomóc.
Będę sprawdzał twoje posty gdy tylko mogę, ciężko o wiarygodne źródło informacyjne w dzisiejszych czasach.
Nie musisz odpisywać, wszystko co najważniejsze odpisałeś Bisonowi. Jedynie chciałem dodać od siebie, że wszyscy jesteśmy z wami myślami i sercem.